Wild port of Europe tour van start!

Vandaag start mijn nieuwe tour samen met Jörg Brinkmann, Dirk-Peter Kölsch en Mark Tuinstra. Ik heb er enorm veel zin in om met dit project langs de theaters in Nederland te reizen.
Vorige week was ik te gast bij Nooit Meer Slapen op Radio 1, hier vertelde ik ook over mijn tour, het gelijknamige album en over mijn nieuwste single die vorige week uit kwam. Leuk om even terug te luisteren!

Beluister de aflevering hier

 

Over de voorstelling:
Voor het vervolg van de succesvolle documentaire De Nieuwe Wildernis (2013) werd Eric Vloeimans uitgenodigd de muziek te maken voor de nieuwe film van Willem Berents: Wild Port of Europe. Deze gaat over dieren die leven in de Rotterdamse haven. De opdracht om het in het kleine te zoeken, met alle aandacht gericht op de dieren, bleek Vloeimans op het lijf geschreven. In de alleskunners Jörg Brinkmann, Dirk-Peter Kölsch en Mark Tuinstra vond hij de perfecte kompanen om zijn muziek vorm te geven.

In Wild Port of Europe ondersteunt de muziek de beelden, maar die mag zelf daarnaast ook ten volle excelleren: sfeervolle havenbeelden en pakkende melodieën bij de dieren... muziek kortom met vele gezichten, zoals we die van Vloeimans kennen. Denk aan een nest baby-egeltjes, een torenvalk op zoek naar voedsel, de trek van de rugstreeppad, de bunzing op jacht naar een konijn – dit en veel meer neemt u mee op een muzikale reis naar de haven van Rotterdam.

Voor de Speellijst zie Concerten

Oudere posts Nieuwere posts

nl